miercuri

la biserica

Barbosu inca mai e popular. Am vazut asta azi la biserica, mai ales ca sediul reprezentantei respective are un brand awarness aparte, si o superoferta: la 9 vizite consecutive primesti bonus indeplinirea unei dorinte. Nu n-am de gand sa fac un benchmarking si sa vizitez si alte lacase de cult si nici nu mi-am conturat bine dorinta, poate ca-mi trebuiesc atat de multe incat as parea ridicol si as parea ca-l confund cu alt barbos atat de drag copiilor in decembrie.
Imi plac oamenii in biserica, sunt buni si piosi asa cum poate nu sunt in afara zidurilor si a gardurilor ei. Imi plac deopotriva si femeile simple ce-si acopera grabit capul cu diferite naframe ce par a se ruga de leacuri de boli sau pentru sanatate si cele pe tocuri cu paltaloni 3/4 ce par a cere Divinitatii indeplinirea de targeturi si semnari de contracte si cele in fusta cam scurta ce-si iau portia de priviri piezis a celor habotnici, dar totusi pastreaza in ochi sclipiri duhovnicesti, ce par a cere iertare pentru pacate nocturne.
Oameni atat de diferiti avand acolo in comun dragostea sau frica de Dumnezeu.
La un moment dat un parinte terminand de miruit sau ce facea acolo, a inceput sa primeasca acatiste iar acest fapt a inceput sa agite in jurul lui o ciorchine de maini toate cu foi albe scrise de rugi imperecheate cu sume modice de bani. Imaginea cu toate acele maini tipand a fi culese de preot mi-a adus aminte de alt ciorchine, de maini ce se intindeau toate dupa aceiasi tigara ce ardea ingrijorator de repede sau cu agitatia mainilor colegilor de la scoala de langa circ care se agitau in aer scotant ochii invatatoarei ca niste iepurasi cu urechi rigide tanjind nu morcovi ci doar note bune-n catastif.  
N-am inteles faza cu acatistele. M-a intrebat o crestina daca vreau si eu foaie si pix pentru a scrie pe foaie ruga. Mi-am adus aminte c-am fost anul asta la Manastirea Curtea de Arges si m-am rugat pentru un singur lucru, lucru atunci oarecum tangibil si departe de a fi miraculos atunci  apoi la nici 2 zile acel lucru mi-a fost luat. Cred ca am o problema de comunicare cu Divinitatea, oare sa nu fi fost inteles? Trebuia scris de mana-mi  si citit de o sutana spre a fi inteles ce doream?

2 comentarii:

  1. Anonim5:43 p.m.

    ti-am mai zis sa citesti "conversatii cu dumnezeu". Poate un sentiment de recunostinta pentru tot ceea ce deja ai ar fi cu mult mai benefic si ar da mai multa putere dumnezeului din tine. Prin ruga,iti creezi contextul de lipsa si esti ceea ce gandesti.
    N-ai inteles nimic, asa-i???

    RăspundețiȘtergere
  2. Eee mai inteleg pe alocuri. O sa-l citesc si pe Nea Donald.

    RăspundețiȘtergere